ȘANSE EGALE: Excursie de neuitat pentru tinerii cu dizabilități din două centre de îngrijire și asistență aflate în subordinea DGASPC Maramureș
25/04/2024
“MAI APROAPE DE CETĂȚEAN”: Programul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap în teritoriu, în luna mai 2024
29/04/2024

Lucrări realizate prin tehnica împâslirii de către tinerii de la Centrul de zi Griviței, donate unei grădinițe din municipiul Baia Mare

Pedagogia Waldorf este o formă de învățământ bazată pe metode antroposofice (om și lumea fundamentală) de predare și educare. Urmărește se dezvolte personalitatea copilului în ansamblul ei, în funcție de particularități și vârstă.

Tinerii care frecventează Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Griviței Baia Mare, din cadrul DGASPC Maramureș, împreună cu personalul de specialitate, și-au propus să învețe tehnica împâslirii. Ei vor confecționa diverse materiale pe care le vor dona unei grădinițe din municipiu ce folosește această tehnică cu copiii care o frecventează. Împâslirea este o tehnică artizanală fascinantă care permite crearea de obiecte unice și texturi uimitoare folosind lâna.

Ne bucurăm să vedem cum pasiunea și talentul lor se îmbină într-o acțiune plină de generozitate și solidaritate. Prin această inițiativă, tinerii noștri nu numai că își dezvoltă abilitățile artistice, dar și contribuie la bunăstarea altor copii din comunitate.

Apreciem implicarea doamnei Tar Iudita, membru al Asociației Artiștilor Plastici “Alexandru Șainelic” Baia Mare, care și-a propus să ne sprijine în învățarea acestei tehnici. Îi mulțumim pentru implicare și dăruire.

Mulțumim, de asemenea, colegei noastre Terebesi Irina Vera, care a facilitat cu mare bucurie desfășurarea acestei activități.

Serviciul Comunicare, Strategii, Programe, Registratură, Relații cu Publicul și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site