Activitate de conștientizare a efectelor negative ale consumului de tutun, alcool și droguri, alături de tinerii și personalul de specialitate de la casele de tip familial din Sighetu Marmației
27/02/2024
Ziua Internațională a Femeii, marcată în casele de tip familial și centrele rezidențiale din cadrul DGASPC Maramureș
08/03/2024

Ziua mondială de luptă împotriva exploatării sexuale, marcată la Casa de Tip Familial Bradului Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș

Anual, în 4 martie este marcată Ziua Mondială de luptă împotriva exploatării sexuale, un flagel considerat cea mai gravă formă de încălcare a drepturilor omului, a ființei umane.

Cu această ocazie, copiii de la Casa de Tip Familial Bradului Sighetu Marmației, din cadrul DGASPC Maramureș, împreună cu educator Bota Ileana, au trecut în revistă informațiile primite de la Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane Cluj, în campania de informare din 2019, numărul de urgență care poate fi apelat dacă se confruntă cu o asemenea problemă, dar și de pericolul de a furniza datele personale unor necunoscuți de pe internet.

S-a discutat și despre metoda de racolare Loverboy, unde foarte multe fete au devenit victime, precum și despre conștientizarea unor pericole ascunse.

Inițiatorii acestei zile la nivel mondial și-au propus mobilizarea, educarea și informarea organelor decizionale, instituțiilor de profil și a publicului asupra creșterii fenomenului exploatării sexuale și a pericolelor cu care se pot confrunta.

Este o zi menită să aducă în prim plan pericolul pe care îl prezintă actele de violență, abuz și exploatare sexuală în întreaga societate, inclusiv asupra copiilor.

Serviciul Comunicare, Strategii, Programe, Registratură, Relații cu Publicul și IT
Administrare site | Administrare website | Realizare site